Team

Joke Hoolboom | Algemeen directeur & artistieke leiding


Joke studeerde aan de Toneelschool van Amsterdam en werkte als actrice o.a. bij de Appel en Hollandia. Al tijdens haar studie speelde ze mee in Mozart's Don Giovanni o.l.v. Jan Willem de Vriend, die daarmee zijn eerste opera dirigeerde. Dit bijzondere project vormde voor haar het begin van haar interesse en liefde voor opera.

Niek Idelenburg | Artistieke leiding & educatie


Niek studeerde directie aan het Sweelinck Conservatorium en studeerde voor klassiek zang cum laude af aan het Conservatorium van Utrecht. In veel producties zingt Niek een rol. Tijdens de grote locatieproducties is hij soms dirigent. Zo dirigeerde hij o.a. Monteverdi's Orfeo Underground in een parkeergarage en de wereldpremiere van The Day After van Jonathan Dove op fort Rijnauwen.

Douwe Hibma | Decorontwerper


Douwe studeerde kunst en design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2000 werkt Douwe als ontwerper en bouwer van theaterdecors. Daarbij beweegt hij zich tussen locatietheater, special effects en opera. Sinds 2005 ontwerpt hij voor Holland Opera decors.

Maarten Warmerdam | Lichtontwerper


Maarten studeerde in 2006 af aan De Theaterschool in Amsterdam in de richting Theatermaker, techniek en theater. Vanaf 2009 volgde hij een coaching/onderzoekstraject van twee jaar bij het Instituut Lichtontwerpen in Amsterdam. Maarten is sinds King Arthur in 2009 betrokken bij Holland Opera.

Tom Gelissen | Geluidsontwerper


Tom studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag – Klassiek Slagwerk en Art of Sound. Tom: "Bij het maken van een geluidsplan, de keuze van de geluidsapparatuur en de plaatsing hiervan, hou ik rekening met wat er op het podium gebeurt. Ik volg de zangers, luister hoe zij zingen (hard of zacht, hoog of laag) en hoe ze bewegen. Verder luister ik naar de instrumentalisten, welke instrumenten ze bespelen, hoe ze deze bespelen en waar hun plek op het podium is. Iedereen in het publiek, vooraan of achteraan, moet alles goed kunnen horen."

Hedwich Hoetink | Productieleider & bureaumanager


Hedwich is bij Holland Opera gekomen toen ze in het laatste jaar van haar studie Leisure Management stage moest lopen. Dit was in seizoen 2004-2005. Ze ging mee op tournee met de productie Romeo & Farida, één van haar favoriete voorstellingen. Na haar stage is ze bij Holland Opera blijven werken, eerst als bureaumedewerker en nu vooral als productieleider.

Carolien van Iersel | Productie


Carolien heeft theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Daarna heeft zij ook haar Bachelor en Master klassiek zang gehaald aan de HKU Utrechts conservatorium. In 2011 is zij begonnen bij Holland Opera als zangeres bij The Tempest op Fort Rijnauwen. Daarna verving zij de productieleider; ze is van alle markten thuis. Sindsdien is ze onze vaste ondersteuning in de organisatie en bij de producties.

Bianca van Varik | Marketing & communicatie


Bianca heeft in de zomer van 2007 haar Bachelor of Economics gehaald en versterkt vanaf juni 2009 Holland Opera. Ze viel met haar neus in de boter, want Holland Opera was net bezig met haar opera op locatie King Arthur op Fort Rijnauwen. Ze is verantwoordelijk voor de gehele (online) marketing & publiciteit rondom de voorstellingen.

Joke Veenstra | Educatie


Joke behaalde in 2012 haar Master Kunsteducatie nadat ze een aantal jaren als muziektherapeut en docent werkzaam was geweest. Joke houdt van de diversiteit binnen haar functie; enerzijds ontwikkelt ze educatief materiaal dat aansluit bij nieuwe voorstellingen, anderzijds is ze veel in contact met scholen en culturele instellingen om het aanbod bij de jeugd te krijgen. Haar missie is dan ook om cultuureducatie toegankelijk te maken voor iedereen.

Saskia Brons | Bureau & kassa


Saskia begon als allround stagiaire bij Holland Opera en bleef daarna werkzaam als kassamedewerker bij de opera's op locatie en de kerstproducties. Sinds 2018 versterkt zij het team als bureau ondersteuning en is zij de vaste kassamedewerker bij alle producties. Bij vragen over kaarten ben je bij haar aan het juiste adres!