Nieuws

Veerensmederij wordt Culturele Basisinstelling

De stad Amersfoort werkt al enige tijd aan een culturele schaalsprong. De stad groeit snel en de culturele voorzieningen bleven daar nog bij achter. De stad investeert de komende jaren extra in cultuur. Zo wordt er hard gewerkt aan een nieuwe locatie voor De Flint, theater De Lieve Vrouw en Fluor. Maar ook wordt er gekeken naar de huidige infrastructuur. In dat licht is besloten De Veerensmederij (huistheater van Holland Opera) steviger te verankeren in het Amersfoortse. Vanaf 2025 is het theater onderdeel van de culturele basisvoorzieningen van Amersfoort. 

Zing mee met Reinaert de V.

Ben je tussen de 8-14 jaar en zou je in de kerstvakantie in het koor willen meezingen met Reinaert? Mocht je vragen hebben of je op willen geven stuur dan een mailtje naar: info@hollandopera.nl. Bellen mag ook: 033-2020920 Na de hersftvakantie oefenen we elke donderdagmiddag. De voorstellingen zijn in de kerstvakantie.  

NPO mediapartner Holland Opera producties

De NPO is mediapartner van Holland Opera. Al een aantal jaren worden met regelmaat films van producties van Holland Opera uitgezonden. in 2022 was Holland Opera maar liefst 34 keer te zien. Ook dit jaar kun je (na)genieten van bv King Lear, Orfeo Underground, Roodhapje of 4 Musketiers. De films zijn te zien op TV via NPO 2 Extra. 

nominatie YAM Award voor Mijs met de Zwavelstokjes

De productie Mijs met de Zwavelstokjes van Holland Opera is genomineerd voor de internationale YAM (young audience music) award. 

Nominatie BUMA Music Award 2022

Niek Idelenburg is genomineerd voor de BUMA Music Award 2022 in de categorie 'Beste Originele Compositie' voor de scene: Angry Match Girl uit Mijs met de Zwavelstokjes. 

Dutch Classical Talent

Elisabeth Hetherington heeft de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. De jury over Elisabeth Hetherington : “Een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”. Bij Holland zong Liz o.a. Cordelia in King Lear, Susanna in Divorce of Figaro en Lopachin in Kersentuin.
Naar het nieuwsarchief >>