Parkeergarage wordt onderwereld

Holland Opera speelt in mei en juni Orfeo Underground in de parkeergarage onder het Eemplein, in het centrum van Amersfoort. Deze immense parkeergarage wordt een maand lang voor de opera beschikbaar gesteld. Ook krijgt de opera een vernieuwende muzikale invulling met de inzet van flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en dj Qbical/Raymond van Baal. L’Orfeo van Monteverdi, de eerste opera uit de muziekgeschiedenis, vertelt het verhaal van de halfgod en zanger Orfeo wiens bruid Euridice sterft op hun trouwdag.

De voorstelling begint in het Eemhuis, het nieuwe cultureel centrum van de stad. Hier wordt het publiek ontvangen en door gitarist Eric Vaarzon Morel uitgenodigd om mee te gaan naar het huwelijksfeest. De grimmige duisternis van de garage weerspiegelt de ‘onderwereld’ waar een groot deel van de opera zich afspeelt. Zangers, orkest en DJ Qbical organiseren een ware popup-party voor het bruidspaar en hun gasten. Er wordt gedanst en gezongen, de muziek van Monteverdi klinkt afwisselend klassiek en modern. Dan ineens klinkt er een ijselijke kreet.

Weten hoe het afloopt? Daal dan mee de onderwereld in. Maar kijk niet om!

De parkeergarage onder het Eemplein is ruim 18 duizend m2 groot, Orfeo speelt zich op verschillende plekken in de garage af. Het publiek beweegt zich soms tussen de scènes door.Af en toe zijn ze getuige van een dans op 1 meter afstand, dan weer is een scene 75 meter verderop en ziet het publiek een spannend schimmenspel. Holland Opera speelt vaker op inspirerende locaties en kreeg grote bekendheid van producties op o.a. Fort Rijnauwen.

Meer informatie & speellijst