Muziek Xpress vertrekt naar Holland Opera

In 2014 is Holland Opera gestart met een nieuw interactief educatietraject voor leerlingen van het basis, speciaal en voortgezet onderwijs. Uitgangspunt is: we gaan weer muziek maken met de klas!

Op station Noord ontwikkelen de leerlingen zelf muziekinstrumenten uit afval , op station Zuid maken ze een eigen muziektheatervoorstelling gebaseerd op een populair jeugdboek en op de andere twee stations worden workshops gegeven en liedjes gezongen. Dit alles o.l.v. de professionals van Holland Opera.

Maandag 31 Maart vertrekt de eerste trein vanaf station Zuid naar de Veerensmederij, het theater van Holland Opera en centraal station binnen het project. De leerlingen van de professor Groenschool (speciaal onderwijs) doen de aftrap met Spinder, gebaseerd op het bekroonde boek van Simon van der Geest.

Met 100 leerlingen van diverse scholen uit Amersfoort e.o. is de Muziek Xpress 2014 vol, maar volgend jaar verwacht Holland Opera nog meertreinen te laten rijden om nog meer leerlingen te bereiken.

De Muziek Xpress is een initiatief van Holland Opera en wordt medemogelijk gemaakt door het VSB fonds, Smink Afvalverwerking, stichting Janivo  en de gemeente Amersfoort.