Vacature: freelance zangdocenten

Vacature: freelance zangdocenten

Holland Opera is hét operagezelschap van Midden-Nederland en is één van de culturele basisinstellingen van Amersfoort. Holland Opera heeft een innovatieve benadering van opera door de bijzondere locaties, doelgroepen, nieuwe composities, actuele bewerkingen en vormgeving.

Educatie is één van de kerntaken van Holland Opera. Bij elke voorstelling wordt digitaal educatiemateriaal ontwikkeld en daarnaast biedt Holland Opera allerlei educatieve activiteiten- en programma’s aan binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Voor diverse educatieprojecten binnen het primair onderwijs zijn wij op zoek naar meerdere zangdocenten. De projecten vinden grotendeels plaats op de scholen zelf en zijn uiteenlopend, zoals:

  • Interactieve operaperformances en workshops in de klas voor groepen 1 & 2;
  • Workshops tafelmuziek voor groep 4;
  • Training aan leerkrachten die met de lesmethode tafelmuziek gaan werken;
  • Zangworkshops bij de voorstelling Zwanenmeer aan groepen 5 t/m 8;
  • Workshops binnen projecten op maat.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie: www.hollandopera.nl/educatie

Voor deze activiteiten zijn we op zoek naar verschillende zangdocenten. Afhankelijk van je achtergrond, ervaring en voorkeuren kunnen we jou koppelen aan de juiste projecten.  Wat wij vragen is een afgeronde opleiding op HBO-niveau zoals een Bachelor Docent Muziek, een Bachelor Zang (klassieke – of lichte muziek) of een Bachelor Muziektheater.

Daarnaast is het belangrijk dat je in staat bent om je workshops af te stemmen op het niveau van de leerlingen en dat je streeft naar een zo goed mogelijke leerervaring. Tenslotte gaat het veelal om nieuwe projecten; het is dan ook plezierig als je meedenkt over de precieze inhoud van de activiteiten en hoe we deze kunnen blijven verbeteren.

Het aantal uren en de dagen/perioden is in overleg met de educatiemedewerker van Holland Opera. 

Interesse
Ben jij geinteresseerd om één of meerdere van bovenstaande projecten uit te voeren op basisscholen in Amersfoort e.o.? Stuur dan vóór 1 april een bericht met je C.V. naar Joke Veenstra, educatiemedewerker van Holland Opera, via jokeveenstra@hollandopera.nl.