Gezocht: opera/muziektheatermakers

Holland Opera zoekt Opera/Muziektheatermakers voor jong publiek

Holland Opera maakt opera die betovert, toegankelijk en actueel is en maatschappelijk relevante onderwerpen centraal stelt. De voorstellingen dagen de bezoeker uit met geavanceerde composities en prikkelen tot kijken, luisteren en communiceren.

Holland Opera is gevestigd in de monumentale Veerensmederij in Amersfoort en opent graag de deuren voor nieuwe ideeën. Heb je een idee voor een opera/muziektheaterproject voor een jong publiek doe dan mee aan deze PITCH.

Wat zoeken we?
Aansprekende plannen voor een jong publiek. Dat kunnen kleuters zijn, kinderen vanaf 6 jaar, 8 of vanaf 10 jaar oud. De onderwerpen mogen beslist een BITE hebben, ook muzikaal. Neem gerust in acht dat opera een heel breed spectrum is van muziektheater.

Voor wie?
Professionele makers, regisseurs, schrijvers componisten, musici en performers binnen de podiumkunsten die zich graag verhouden tot een jong publiek. Er is geen leeftijdsgrens, wel van belang is dat je grote affiniteit met muziek hebt en dat het opera-ish is.

Hoe?
Beschrijf in een beknopt plan (2 A4) wie jij bent, wat jouw plan is, zowel theatraal als muzikaal en met wie je zou willen werken.

Selectieprocedure
Uit de brieven selecteren we 5 mensen die hun plan live mogen komen toelichten. Als je wordt geselecteerd om een proeve te maken, ontvang je € 500,- bruto om je voor te bereiden en je plan uit te diepen (inclusief onkostenvergoeding). 

Je mag dan vervolgens werken aan een betaalde korte PROEVE en ook 3 uitvoerenden (waarvan tenminste 1 zanger(es) ontvangen een gage. De Proeve wordt ook gepresenteerd. Na evaluatie bepalen we of je de voorstelling tzt in zijn geheel kunt maken.

Wanneer?
Stuur je plan uiterlijk 26 augustus naar: info@hollandopera.nl. De pitch-gesprekken vinden plaats op zaterdag 7 september. Als je geselecteerd wordt dan kun je in november 2019 twee weken aan je plan werken.