4 Musketiers

VOLKSKRANT ★★★★

De degens worden gekruist en de pannen vliegen je om de oren. De drie musketiers waren vroeger echte helden, nu runnen ze een koek en zopie. Als op een dag een jong meisje op de stoep staat en zegt dat één van hen haar vader is, zijn de rapen gaar! Maar waar moet een vader eigenlijk aan voldoen? Moet ie sterk zijn, slim of lief? Of alles tegelijkertijd?

Op een smeuïge tekst van de Herman van de Wijdeven componeerde winnaar van de VPRO/Boy-Edgarprijs 2013, Oene van Geel, de muziek. Humor en tragiek gaan hand in hand in deze toneeltekst. Muziek met een bite, humor, jazzy en af en toe heel dramatisch. Voor regisseur en librettist Joke Hoolboom de ideale ingrediënten om een voorstelling voor de hele familie mee te maken. Joke: “Mooie muziek, stoere degengevechten, die het geheel energie en vaart geven, een geweldig decor, gekke kostuums en geweldige zangers die elkaar door en door kennen.”

Dit voorjaar reizen de 4 Musketiers kriskras langs de Nederlandse theaters, van Delft naar Leeuwarden, tot in Maastricht met als eindbestemming Utrecht. In bijna elk theater kan je een workshop schermen volgen met les van één van de musketiers!

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 31 jan 2016 14:30 De Veste - Delft uitverkocht

Trailer

Foto's

muziek

Recensies

VOLKSKRANT ★★★★
“Bij aanvang van de familieopera 4 musketiers waan je je rond middernacht midden op zee. Zo mooi kan schaduwwerking zijn. We zien een boot met schaduwen van schermende musketiers. En dan plots wordt alles lichter: Het schip transformeert razendsnel in de rommelige keuken van een winters eettentje. Zo snel als de vleespennen weer degens worden, gaat een hartstochtelijk duet over in een geslepen duel.”

THEATERKRANT ★★★
“Vier musketiers een voorstelling die het waard is om gezien en gehoord te worden. Er wordt uitstekend gezongen en geacteerd . Voeg daarbij de muziek voor cello en gitaar die jazzmusicus en componist Oene van Geel schreef en je hebt een even vermakelijke als bijzondere voorstelling. Hoeveel bombarie kan een duo met gitaar en cello maken? Het levert een verkwikkend samengaan van experimentele jazz, opera en rockmuziek."

Team

Creatives
Muziek: Oene van Geel – Libretto & regie: Joke Hoolboom - Oorspronkelijke tekst: Herman van de Wijdeven – Decorontwerp: Douwe Hibma – Lichtontwerp: Maarten Warmerdam – Geluidsontwerp: Tom Gelissen - Kostuums: Sophie Ketting & Ineke Duivenvoorde - Choreografie degens: Jeroen Lopes Cardozo

Cast
Louise: Donij van Doorn – Porthos: Niek Idelenburg – Aramis: Florian Just  – Athos: Wiebe Pier Cnossen

Musici
Gitaar: Jurgen Burdorf – Cello: Diederik van Dijk