Thuis een film kijken

Behalve al die spannende series op Netflix gaat er natuurlijk niets boven een mooie Shakespeare vertelling of wat te denken van een Grimmig sprookje? Daarom bieden we u deze maand liefst 4 Vimeo links gratis aan: Zauberflöte/Requiem uit 2018 en King Lear, de zomerproductie van 2019 werd deze week als film getipt door de Groene Amsterdammer:

'Holland Opera heeft de indrukwekkende ‘nieuwe’ Verdi-opera King Lear op zijn website gezet om gratis te downloaden. Shakespeare’s verhaal is op een zeer intelligente manier bewerkt. Het was een prachtige voorstelling op Fort Rijnauwen bij Utrecht met onder meer vier duivelse motorrijders van groep 155, die ook wel heftig van je scherm zullen springen' 

KING LEAR, een opera locatie

Kinderen kunnen kijken naar het spannende Uitvinders uit 2018 en Roodhapje de bekroonde voorstelling uit 2016.  Op de pagina: educatie/primair onderwijs zie je lesmateriaal voor thuis staan. Hier staan deze week afleveringen in de stijl van Klokhuis waarin je kennis maakt met de spelers, de makers en de muziek van Roodhapje en Uitvinders.

UITVINDERS

ROODHAPJE

 

ZAUBERFLOTE/REQUIEM een opera op locatie