De Vos, de Raaf en het Meisje

Een verjaardag is voor kinderen het hoogtepunt van het jaar, maar wat als je in het bos een Vos tegen komt die jou vraagt om het verjaardagsfeest van mevrouw Muis te organiseren? Ten eerste schrik je je een hoedje als een Vos kan praten, maar als hij ook nog eens wil dat iedereen uitgenodigd mag wordt behalve Mevrouw de Raaf? Wat doe je dan?

Geïnspireerd op De Vos en de Raaf van la Fontaine vertellen actrice Daantje Idelenburg en slagwerker Chris Saris op aanstekelijke wijze een nieuw eigentijds muzikaal sprookje.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 17 apr 2021 19:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
zo 18 apr 2021 14:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

reviews

De Theaterkrant over het onlangs gespeelde programma Brieven van Beethoven door Daantje Idelenburg:

“Muziek van Beethoven gespeeld door Daria van den Bercken wordt afgewisseld door Daantje Idelenburg die op aanstekelijke wijze vertelt over de vele ongelukkige verliefdheden van de componist en de groeiende wanhoop die met zijn doofheid gepaard ging.

Mooi is de wijze waarop aan dit theatrale concert nog een derde laag wordt toegevoegd die leidt tot de bizarre vondst van een kistje met veertig brieven van Beethoven, verborgen onder een fortepiano. Van den Bercken maakte in het verleden al furore met projecten rond Haydn en Mozart, waarbij klassieke muziek op inventieve manieren onder de aandacht van een nieuw publiek werd gebracht. 

Brieven van Beethoven hoort daar zeker bij en verdient het om vaker te worden gespeeld mede door het spel van Idelenburg daar omheen, is Brieven van Beethoven bovendien ook zeer geschikt voor jonge kinderen'

Team

Muzieksmederij ism Holland Opera

muziek Niek Idelenburg | tekst Daantje Idelenburg | regie Rianne Meboer | decor Douwe Hibma | kostuums Martijn Kramp | techniek Wouter Moscou | spel Daantje Idelenburg | slagwerk Chris Saris