De Vos, de Raaf en het Meisje

Een verjaardag is voor kinderen het hoogtepunt van het jaar, maar wat als je in het bos een Vos tegen komt die jou vraagt om het verjaardagsfeest van mevrouw Muis te organiseren? Ten eerste schrik je je een hoedje als een Vos kan praten, maar als hij ook nog eens wil dat iedereen uitgenodigd mag wordt behalve Mevrouw de Raaf? Wat doe je dan?

Geïnspireerd op De Vos en de Raaf van la Fontaine vertellen actrice Daantje Idelenburg en slagwerker Chris Saris op aanstekelijke wijze een nieuw eigentijds muzikaal sprookje.

Te zien tijdens 'Herfststukjes' 2021 in Utrecht en Amersfoort

 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
di 19 okt 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
do 21 okt 2021 15:00 Bibliotheektheater - Utrecht 030-286 1800
vr 22 okt 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

reviews

De Volkskrant:
'De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon. Actrice Daantje Idelenburg creeert samen met slagwerker Chris Saris met weinig middelen een complete sprookjeswereld' lees hier de hele recensie. 
 
De Theaterkrant:
'Uitgangspunt is de bekende fabel van Jean de La Fontaine. Daantje Idelenburg geeft daar een frisse eigen draai aan. De vos is hier niet vooral sluw, de raaf niet louter ijdel. Meneer Vos is eerder schuw, eet alleen vegetarisch en draagt een bolhoedje. Het vervaarlijk grommen moet hij nog oefenen, want dat heeft zijn zeer beschaafde moeder hem nooit geleerd. Idelenburg wordt begeleid door slagwerker Chris Saris, die het verhaal afwisselend een sprookjesachtige en onheilspellende sfeer meegeeft 
lees hier de hele recensie.
 

 

 

Team

Muzieksmederij ism Holland Opera

muziek Niek Idelenburg | tekst Daantje Idelenburg | regie Rianne Meboer | decor Douwe Hibma | kostuums Martijn Kramp | techniek Wouter Moscou | spel Daantje Idelenburg | slagwerk Chris Saris