BLAUWBAARD DE FILM

BLAUWBAARD DE FILM - €3,99

Blauwbaard is het bloedstollende verhaal van een mysterieuze man. Tijdens een feest rond zijn fort laat Blauwbaard zijn oog vallen op Judith. Hij maakt haar het hof, en huwt haar nog dezelfde nacht. Blauwbaard geeft Judith de sleutels van zijn fort en verbiedt haar nadrukkelijk zijn privévertrek te betreden.

 

Holland Opera maakte in samenwerking met dansgezelschap De Stilte van het sprookje Blauwbaard van Charles Perrault deze moderne thrilleropera die werd opgenomen op Fort Rijnauwen in Bunnik. De muziek werd gecomponeerd door Chiel Meijering.

Cast
Blauwbaard: Niek Idelenburg - Judith: Leonie van Veen - Anna: Fenna Ograjensek - Stoppel: Arnout Lems – Tochlat: Florian Just

Musici
Orkest: Carthago Consort – Band - gitaar: Martin Jagt - Basgitaar: Bart Soeters - Slagwerk: Tjaco Oostdijk

KLIK HIER voor de veelgestelde vragen!

Trailer

Foto's

Recensies

THEATERMAKER ★★★★★

"Wederom is Holland Opera erin geslaagd om een fenomenaal mooie, eigentijdse en overtuigende voorstelling te maken. Een eigenzinnige Blauwbaard, op een libretto van schrijfster Imme Dros, waarin het niet zozeer draait om goed en fout maar om macht en onmacht in de liefde.

Componist Chiel Meijering leverde niet alleen een functionele partituur met snoeiharde rockgitaren en James Bondachtige suspense, maar schreef ook een buitengewoon fraaie slotaria. Een echte stervensaria à la Purcells When I am laid in earth, maar dan in een modern jasje. Een aria die je, om met Annie M.G. Schmidt te spreken, ‘in een doosje zou willen doen om voor altijd te bewaren’.

TROUW ★★★★★

"De ruige omgeving rond Fort Rijnauwen bij Utrecht lijkt gemaakt voor deze thrilleropera. Het contrast tussen het imposante fort en de nabijheid van de zangers geeft de openluchtvoorstelling een zeer intieme sfeer. De composities van Chiel Meijering variëren van grappig tot romantisch en van teder tot snoeihard.

Het slotduet van Blauwbaard en zijn bruid: Niek Idelenburg en Leonie van Veen gaat door merg en been. Holland Opera zet een actuele opera neer over de duistere driften die loskomen bij een grote liefde." 

Team

Creatives
Muziek: Chiel Meijering - Libretto: Imme Dros - Regie: Joke Hoolboom - Choreograaf: Jack Timmermans – Decor: Douwe Hibma - Lichtsculpturen: Andrea Droës - Kostuums: Sophie Ketting & Ineke van Duivenvoorde - Lichtontwerp: Maarten Warmerdam - Geluidsontwerp: Paul Jeukendrup - Ondersteuning geluid: Tom Gelissen - Grime: Bernadette Hilhorst

Cast
Blauwbaard: Niek Idelenburg - Judith: Leonie van Veen - Anna: Fenna Ograjensek - Stoppel: Arnout Lems – Tochlat: Florian Just

Musici
Orkest: Carthago Consort – Band - gitaar: Martin Jagt - Basgitaar: Bart Soeters - Slagwerk: Tjaco Oostdijk