4 MUSKETIERS DE FILM

4 MUSKETIERS DE FILM - €2,99

Drie mannen (musketiers) met een machtig verleden en een grote onderlinge vriendschap. Vroeger waren de mannen echte helden, nu runnen ze een "Koek & Zopie" om rond te komen. Als op een dag een jong meisje voor hun neus staat die zegt dat een van hen haar vader is, zijn de rapen gaar!

Holland Opera heeft Dumas's populaire jeugdboek over de heldendaden van de drie musketiers bewerkt tot de Jeugdopera 4 Musketiers; een feelgood familievoorstelling over 3 musketiers en hun dochter.

Joke Hoolboom maakte het libretto naar een tekst van Herman van de Wijdeven. De muziek is gecomponeerd door Oene van Geel.

Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar

Cast Louise
Donij van Doorn - Porthos: Niek Idelenburg - Aramis: Florian Just - Athos: Wiebe Pier Cnossen

Musici
Gitaar: Jurgen Burdorf - Cello: Diederik van Dijk

KLIK HIER voor de veelgestelde vragen

Trailer

Foto's

Recensies

VOLKSKRANT ★★★★
“Bij aanvang van de familieopera 4 musketiers waan je je rond middernacht midden op zee. Zo mooi kan schaduwwerking zijn. We zien een boot met schaduwen van schermende musketiers. En dan plots wordt alles lichter: Het schip transformeert razendsnel in de rommelige keuken van een winters eettentje. Zo snel als de vleespennen weer degens worden, gaat een hartstochtelijk duet over in een geslepen duel.”

THEATERKRANT ★★★
“Vier musketiers een voorstelling die het waard is om gezien en gehoord te worden. Er wordt uitstekend gezongen en geacteerd . Voeg daarbij de muziek voor cello en gitaar die jazzmusicus en componist Oene van Geel schreef en je hebt een even vermakelijke als bijzondere voorstelling. Hoeveel bombarie kan een duo met gitaar en cello maken? Het levert een verkwikkend samengaan van experimentele jazz, opera en rockmuziek."

Team

Creatives
Muziek: Oene van Geel – Libretto & regie: Joke Hoolboom - Oorspronkelijke tekst: Herman van de Wijdeven – Decorontwerp: Douwe Hibma – Lichtontwerp: Maarten Warmerdam – Geluidsontwerp: Tom Gelissen - Kostuums: Sophie Ketting & Ineke Duivenvoorde - Choreografie degens: Jeroen Lopes Cardozo

Cast
Louise: Donij van Doorn – Porthos: Niek Idelenburg – Aramis: Florian Just  – Athos: Wiebe Pier Cnossen

Musici
Gitaar: Jurgen Burdorf – Cello: Diederik van Dijk