de Vos, de Raaf en het Meisje (6+)

De beroemde fabel in een muzikale bewerking 

Een verjaardag is voor kinderen het hoogtepunt van het jaar, maar wat als je in het bos een Vos tegen komt die jou vraagt om het verjaardagsfeest van mevrouw Muis te organiseren?

Ten eerste schrik je je een hoedje als een Vos kan praten, maar als hij ook nog eens wil dat iedereen uitgenodigd mag worden behalve Mevrouw de Raaf?

Wat doe je dan?

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
di 17 okt 2023 15:00 Podium Hoge Woerd - de Meern Online bestellen
wo 18 okt 2023 14:00 Bibliotheek theater - Utrecht Online bestellen
zo 22 okt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort Online bestellen
ma 23 okt 2023 10:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
ma 23 okt 2023 12:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
di 24 okt 2023 10:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
di 24 okt 2023 12:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
wo 25 okt 2023 15:00 Phil. - Haarlem Online bestellen
ma 30 okt 2023 10:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
ma 30 okt 2023 12:00 Veerensmederij - Amersfoort uitverkocht
zo 12 nov 2023 15:00 Posthuistheater - Heerenveen Online bestellen
zo 19 nov 2023 15:00 Parkstadtheater - Heerlen Online bestellen

Trailer

Recensies

de Volkskrant: De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon 

"Meneer Vos is anders dan andere vossen. Hij is beleefd, vegetariër en praat vreemd. Hij zegt dingen als: ‘Wel heb ik ooit,’ en ‘dat is niet zo jofel’. En hij draagt een bolhoedje, wat voor vossen doorgaans ook niet normaal is. Deze rare vos is de ster in het sprookje De vos, de raaf en het meisje (6+). 

Actrice Daantje Idelenburg bewerkte de eeuwenoude fabel van Jean de La Fontaine en zwakt het moralisme af door de vos niet zo gemeen, maar gewoon een beetje vreemd en eenzaam te maken, en daarnaast een nieuw personage te introduceren: het meisje. De fabel loopt nu heel anders af. Op het podium vertelt ze het verhaal op ingeleefde toon en met gekke stemmetjes voor de dieren neemt ze je makkelijk mee het verhaal in. Dit is de betere vertelkunst. 

Chris Saris bespeelt marimba en vibrafoon en levert een filmisch geluidsdecor, van licht naar donker en weer terug. Zo creëert het tweetal met weinig middelen een complete sprookjeswereld"

de Theaterkrant: "De Vos, de Raaf en het Meisje weet gemakkelijk veertig minuten te boeien. Uitgangspunt is de bekende fabel van Jean de La Fontaine. Daantje Idelenburg geeft daar een frisse eigen draai aan. De spelregie van Rianne Meboer is zonder overbodige opsmuk en wordt versterkt door sterke beeldregie. 

De vos is hier niet vooral sluw, de raaf niet louter ijdel. Meneer Vos is eerder schuw, eet alleen vegetarisch en draagt een bolhoedje. Het vervaarlijk grommen moet hij nog oefenen, want dat heeft zijn zeer beschaafde moeder hem nooit geleerd. Daantje Idelenburg zet de stemmen van Vos en Raaf flink aan, maar is ook de verteller en het Meisje. Dat meisje houdt van verdwalen en speelt een belangrijke rol in de ontknoping, die een heel andere moraal heeft dan de fabel van La Fontaine. Idelenburg wordt begeleid door slagwerker Chris Saris, die het verhaal afwisselend een sprookjesachtige en onheilspellende sfeer meegeeft Tekenend is de kleine variatie op het ook voor zesjarigen meteen herkenbare ‘Happy birthday to you’ dat een sinistere wending krijgt.

Team

Holland Opera ism Muzieksmederij

creatie: muziek: Niek Idelenburg | tekst: Daantje Idelenburg | regie : Rianne Meboer | kostuums: Martijn J. Kramp | decor: Douwe Hibma | licht: Wouter Moscou

spel: Daantje Idelenburg en Chris Saris (slagwerk)