de Vos, de Raaf en het Meisje

Een verjaardag is voor kinderen het hoogtepunt van het jaar, maar wat als je in het bos een Vos tegen komt die jou vraagt om het verjaardagsfeest van mevrouw Muis te organiseren?

Ten eerste schrik je je een hoedje als een Vos kan praten, maar als hij ook nog eens wil dat iedereen uitgenodigd mag wordt behalve Mevrouw de Raaf?

Wat doe je dan?

 

Trailer

Recensies

de Volkskrant: De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon ★★★

"Meneer Vos is anders dan andere vossen. Hij is beleefd, vegetariër en praat raar. Hij zegt dingen als: ‘Wel heb ik ooit,’ en ‘dat is niet zo jofel’. En hij draagt een bolhoedje, wat voor vossen doorgaans ook niet normaal is. Deze rare vos is de ster in het sprookje De vos, de raaf en het meisje (6+). 

Actrice Daantje Idelenburg bewerkte de eeuwenoude fabel van Jean de La Fontaine. Over de raaf, die een stuk kaas in de bek heeft, en de vos, die de raaf met valse complimenten laat zingen. De kaas valt uit de raafs bek en de vos rent ermee vandoor. De boodschap: wees niet zo ijdel om naar vleierij te luisteren. 

Idelenburg zwakt het moralisme af door de vos niet zo gemeen, maar gewoon een beetje raar en eenzaam te maken, en daarnaast een nieuw personage te introduceren: het meisje. De fabel loopt nu heel anders af. Op het podium vertelt ze het verhaal op ingeleefde toon en met gekke stemmetjes voor de dieren neemt ze je makkelijk mee het verhaal in. Dit is de betere vertelkunst. 

Chris Saris bespeelt marimba en vibrafoon en levert een filmisch geluidsdecor, van licht naar donker en weer terug. Zo creëert het tweetal met weinig middelen een complete sprookjeswereld"