De Tweeling

De tweeling treedt regelmatig op met de opera ‘De bloedstollende Moord op de Koning’. Ze willen zo snel mogelijk wereldberoemd zijn en dromen van een andere pianist dan hun broertje.

De zussen jagen hun broertje weg, maar hij laat dat niet op zich zitten. Hij komt terug als wereldberoemd pianist en neemt slim wraak door ze tegen elkaar uit te spelen.

Foto's

Recensies

TROUW
"Als de tweeling samenzingt klinkt de muiziek harmonieus. Maar solo is hun gezang niet om aan te horen en dat weet hun broer. Zelf groeit hij in zijn nieuwe rol en als excentrieke Italiaanse tenor zingt hij de beide zussen met verve van het toneel. De groteske speelstijl, die doet denken aan de Commedia dell’Arte op muziek in de sfeer van Rossini geeft de Tweeling vleugels."

TELEGRAAF
"Annet Schaap schreef een lekker lopend, spannend verhaal, het is een ijzersterk libretto."

NRC
"Een opera in een opera is even ingewikkeld als het klinkt en toch kunnen kinderen het volgen.
De maskerades en misverstanden leiden tot inzicht en verzoening. Componist Fons Merkies geeft de zussen afzonderlijk ontsporende dissonanten, terwijl hij hun samen hemelse melodieën schenkt. Regisseur Joke Hoolboom en Annet Schaap strooien kwistig met slimme verwijzingen naar opera’s."

Team

Creatie
Muziek: Fons Merkies - Libretto: Annet Schaap - Regie: Joke Hoolboom - Decor: Brandwacht en Meijer - Kostuums: Arien de Vries - Pruiken: Nienke Algra

Uitvoering
Mieke Doesschot, Ingrid Stijsiger en Jan van Maanen