Primair onderwijs

Met jullie school naar het theater? Of liever een kennismaking met opera in de klas? 

Holland Opera heeft ook dit schooljaar weer een divers aanbod van voorstellingen en activiteiten voor het onderwijs! Boekingen voor schoolvoorstellingen en educatieprojecten kun je doen via Neos Cultuuronderwijs (Amersfoort) of Kunst Centraal (provincie Utrecht) Voor meer informatie en vragen kun je uiteraard altijd bij ons terecht: Mail dan naar: educatie@hollandopera.nl of gewoon bellen, dat gaat soms sneller: 033 2020920.

Naast de schoolvoorstellingen zijn er ook verschillende projecten en activiteiten te boeken die een voorstellingsbezoek kunnen verreiken. Ben je benieuwd welk aanbod geschikt is voor jouw school? Neem gerust contact op, Holland Opera denkt graag met je mee!

Kijk hier naar Holland Opera in vogelvlucht:

Educatief aanbod
Kijkje bij de repetitie

Bezoek met je klas een repetitie in Theater de Veerensmederij. Zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op een podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om een vragen te stellen!

Dit schooljaar is deze activiteit te boeken bij de voorstelling Reinaert de V.

Voor meer informatie mail naar: educatie@hollandopera.nl

Maak je eigen opera

Maak je eigen opera is een projectdag op school waarin leerlingen in één dag een eigen versie maken van de voorstelling van Holland Opera die ze in het theater hebben gezien.

Onder begeleiding van kunstvakdocenten gaan ze aan de slag met teksten en liedjes uit de voorstelling. Er wordt gedanst, gezongen én toneelgespeeld. Aan het einde van de dag staan de leerlingen zelf op het podium met hun eigen miniopera. Een complete ervaring om nooit te vergeten!

  • Doelgroep: Vanaf groep 3
  • Duur: Een hele schooldag
  • Periode: Op aanvraag
Tafelmuziek

Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Ja dat kan! Puppet Oscar en Anne nemen de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

De Opera Xpress

Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera en maak kennis met opera van vroeger en nu!

De OperaXpress is een driedelige lessenserie op school waarin leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van opera. Want wat is opera eigenlijk? Is het alleen maar heel hoog en dramatisch zingen, saai en ouderwets? Of kan het juist ook bijzonder en eigentijds zijn? Daar gaan de leerlingen achter komen!

 In vogelvlucht komen alle verschillende disciplines aan bod; theater, zang, muziek en dans. In de lessen leert een kunstvakdocent de leerlingen de kneepjes van het vak doormiddel van kijkopdrachten én actieve opdrachten waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan. 

  • Doelgroep: Vanaf groep 5
  • Duur: 3 workshops van 45 minuten
  • Periode: Op aanvraag
HipHop Opera Xperience

Beleef met je klas deze unieke Xperience op Fort Rijnauwen. 

Een bijzondere plek met een interessante geschiedenis en flora en fauna. De leerlingen gaan in de gewelven van het fort aan de slag met workshops zang en dans. 

Buiten komt tijdens een wandeling over het fort terrein alles samen: muziek, hiphopmoves, natuur én geschiedenis. Een complete, unieke ervaring op een bijzondere plek. 

  • Doelgroep: bovenbouw PO; onderbouw VO
  • Duur: 1 uur en 3 kwartier
  • Periode: februari – oktober, op aanvraag

Wil je de trailer zien? Klik hier.

Voor meer informatie mail naar: educatie@hollandopera.nl.

SCHOOL VOORSTELLINGEN
MAG IK MEEDOEN? (4+)

Speciaal voor de allerjongsten van de basisschool is deze meezingvoorstelling gemaakt, geinspireerd op het prentenboek van John Kelly. Een hondje gaat opzoek naar een club. De kleuters duiken al zingend in de rol van een kattenclub en kippenclub. Het hondje kan niet miauwen en ook niet kakelen en mag niet meedoen. Wat moet hij doen? De kinderen bedenken een plan.