Voorstellingen

Bluebeard

21 augustus t/m 7 september te zien in de Werkspoorkathedraal Utrecht

Bluebeard is de bloedstollende opera over een steenrijke, mysterieuze man. Hij is zowel aantrekkelijk als gevaarlijk en draagt een duister geheim met zich mee. De jonge Judith valt voor hem als een blok. Als hij onverwacht op reis moet, overhandigt hij haar de sleutelbos van zijn kathedraal. Hij staat haar toe alle ruimtes te betreden, behalve een.

Judith is gefascineerd, haar verlangen het geheim achter de verboden deur te doorgronden voedt haar honger naar kennis en wijsheid.

 

REINAERT DE V. (7+)

'een lust voor oor en oog'  ★★★★★ Volkskrant

Familievoorstelling van Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble. Tournee voorjaar 2024

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Reinaert lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

ODIEZEE Tournee (2024)

'Met een zeewaardige soundtrack en een belangrijke rol voor het decor wordt Odiezee een odyssee op zakformaat'  ★★★ NRC

In deze bewerking van de Odyssee door Abdelkader Benali met muziek van Anne-Maartje Lemereis woont een meisje met haar 3 moeders in een flatje, 3-hoog achter. Ze maakt zich zorgen over het klimaat en de stijgende zeespiegel en krijgt al snel de bijnaam O! die! Zee!

Odiezee mist haar vader en probeert hem te bellen, maar haar moeders willen daar niets van weten. Ze besluit hem zelf te gaan zoeken. 

Roodhapje (6+)

★★★★ Volkskrant & NRC
Theaterkrant: 'een smakelijk hapje voor iedereen die Roodkapje denkt te kennen'

Winnaar internationale YAM Award 


Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn
land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar
naam consequent tot Roodhapje.

Tournee voorjaar 2025