Educatie

Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken we nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema's. Naast tekst, beeld en vormgeving vertelt vooral ook de muziek een verhaal dat soms niet te vangen is in woorden. 

Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling. Bovendien speelt Holland Opera besloten schoolvoorstellingen in theaters.

De Muziek Xpress

De Muziek Xpress is een muzikaal educatie programma. Alles dat hoort bij het maken van een opera kan aan bod komen: scènes bedenken, teksten schrijven, affiches ontwerpen maar vooral: lekker zingen. Bij deze activiteiten zijn altijd een regisseur, zangdocent, muzikant, theater of dans docent en educatiemedewerker van Holland Opera betrokken.

De Muziek Xpress zorgt voor een band tussen gezelschap en haar jonge publiek en heeft een stimulerende werking op de leerlingen om actief muziek te maken. Kortom, het biedt (ook voor leerkrachten) inspiratie in de breedste zin van het woord.

Voor vragen en antwoorden over educatie:
educatie@hollandopera.nl | T 033 2020920

AANBOD PO AANBOD VO

Muziek in de doorlopende leerlijn

Muziekeducatie is een vast onderdeel binnen de werkzaamheden van Holland Opera. Het meedenken in de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn voor de verschillende onderwijsvormen is een nieuwe uitdaging, maar ook een logische stap.

De verschillende onderdelen van de Muziek Xpress zijn weergegeven in een schematische afbeelding, het reisschema. Deze laat zien dat er vier vertrekpunten zijn. Zo is er aanbod voor elk instapniveau.

Klik hier voor het reisschema