Educatie

Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken we nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema's. Naast tekst, beeld en vormgeving vertelt vooral ook de muziek een verhaal dat soms niet te vangen is in woorden. 

De voorstellingen van Holland Opera zijn als besloten schoolvoorstelling te boeken. Dat kan in theaters in heel Nederland. Bij elke voorstelling wordt educatief lesmateriaal ontwikkeld en worden workshops of projecten aangeboden om het voorstellingsbezoek van kinderen en jongeren te verrijken. Dit verrijkende programma bieden wij aan onder de noemer De Muziek Xpress. 

De Muziek Xpress
Het educatieve aanbod van Holland Opera zorgt voor een sterke band tussen gezelschap en haar jonge publiek. Met onze lesbrieven, workshops en projecten willen we het onderwijs stimuleren om actief muziek te maken en te zingen op school. Muziekeducatie is een vast onderdeel binnen de werkzaamheden van Holland Opera en heeft een grote rol in De Muziek Xpress. 

In De Muziek Xpress vindt je echter meer dan enkel muziekeducatie! Alle andere aspecten van opera komen ook voorbij. Theater, dans, schrijven, en soms zelfs het maken van decor, kostuums of affiches. Kortom, De Muziek Xpress biedt leerlingen én leerkrachten inspiratie in de breedste zin van het woord en vult het voorstelling aanbod van Holland Opera optimaal aan. 

AANBOD PO AANBOD VO

Benieuwd welke activiteiten interessant en geschikt zijn voor jouw school of klas? Wij denken graag mee en staan ervoor open advies te geven over het toepassen van De Muziek Xpress in de doorlopende leerlijn. Er is aanbod voor verschillende onderwijsvormen en voor elk instapniveau.

Voor vragen en antwoorden over De Muziek Xpress:
educatie@hollandopera.nl | T 033 2020920

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.