Primair Onderwijs

VOORSTELLINGEN

Kleuteropera Eendje Buitenbeentje
Nieuw in het theateraanbod van Holland Opera; de kleuteropera Eendje buitenbeentje - speciaal voor de allerjongsten van de basisschool! Over een eendje dat anders is, niet zingt zoals haar zusjes maar danst. Gebaseerd op het sprookje Het lelijke eendje.

Doelgroep: Groep 1 t/m 4
Speeldata: verschillende data in oktober en november 2019

 

Sprookjesopera in de kleuterklas
Nieuw in het aanbod van Holland Opera; de sprookjesopera in de kleuterklas - speciaal voor de allerkleinsten van de basisschool als opstap naar een voorstelling in het theater. Een muzikant en een zangeres komen naar de kleuterklas waar ze een performance geven met aansluitend een interactieve workshop. Gebaseerd op het sprookje van Hans en Grietje.

 

ACTIVITEITEN

Project de Opera Xpress
Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera!
Leerlingen maken kennis met opera van vroeger en nu. Ze maken levende schilderijen van een scène uit Don Giovanni, een sfeermasker zoals in Blauwbaard en muziek bij een fragment uit de opera Roodhapje. Het project wordt afgesloten met een theaterworkshop waarbij leerlingen een eigentijdse operafinale maken en presenteren.

Doelgroep: Groep 7 & 8 | € 150,- per klas
Duur: 3 lessen door de leerkracht, 1 workshop in de klas door 2 kunstvakdocenten
Data: diverse data door het schooljaar heen

Kijkje bij de repetitie
Bezoek met je klas een repetitie van Zwanenmeer in theater de Veerensmederij.
Zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op een podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om een paar vragen te stellen!

Doelgroep: Groep 5 t/m 8 | € 75,- per klas
Duur: 1 uur in het theater
Data: diverse data in januari 2020

Project van Boek tot Podium
Tijdens dit multidisciplinaire project werkt de klas toe naar een eigen versie van de voorstelling Zwanenmeer. Talenten ontplooien zich tijdens de diverse workshops muziek, dans, zang en theater! Uiteindelijk presenteert de klas hun resultaat in het theater en bezoeken zij de voorstelling Zwanenmeer.

Workshops Tafelmuziek
Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren?
Holland Opera neemt de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

Doelgroep: Geschikt vanaf groep 4