Primair Onderwijs

Met jullie school naar het theater? Of liever een kennismaking met opera in de klas? 

Holland Opera heeft ook dit schooljaar weer met een divers aanbod van voorstellingen en activiteiten!

Schoolvoorstellingen in Amersfoort en omgeving kun je boeken via Neos Cultuuronderwijs, Schoolvoorstellingen in de provincie Utrecht kun je boeken via Kunst Centraal.

Voor meer informatie en vragen kun je uiteraard altijd bij ons terecht: Mail dan naar: info@hollandopera.nl of gewoon bellen, dat gaat soms sneller: 033 2020920.

Naast alle schoolvoorstellingen zijn er ook verschillende projecten en activiteiten te boeken onder educatief aanbod. Samen met de school stellen we de gewenste programma's samen. Dat kan gaan om een schoolbreed programma vol met acitiviteiten en voorstellingen, of juist een kleinschalig programma met een kijkje achter de schermen. Neem gerust contact op, Holland Opera denkt graag met je mee!

kijk HIER naar Holland Opera in vogelvlucht.


SCHOOLVOORSTELLINGEN

Reinaert de V.

Familievoorstelling van Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble. Komende kerstvakantie en tournee voorjaar 2024.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Reinaert lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

Mag ik meedoen? (groep 1 & 2)

Speelperiode voorjaar 2024

Een hondje wil heel graag bij de kattenklup horen en kan goed zingen, maar het kan niet miauwen. Wat moet ie doen? De kinderen bedenken een oplossing.

Speciaal voor de allerjongsten van de basisschool is deze meezingvoorstelling gemaakt.

EDUCATIEF AANBOD

Tafelmuziek

Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Ja dat kan! Puppet Oscar en Anne nemen de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

De Opera Xpress

Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera! Je klas maakt kennis met opera van vroeger en nu. Ze gaan ook vooral zélf aan de slag met alle disciplines die bij opera horen; zang, theater, muziek en vormgeving. 

Maak een opera

Gebaseerd op de lopende Holland Opera productie werkt de klas tijdens dit multidisciplinaire project met vakdocenten aan hun eigen voorstelling en schitteren ze op het podium van de Veerensmederij het theater van Holland Opera.

Kijkje bij de repetitie

Bezoek met je klas een repetitie in Theater Veerensmederij. Zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op een podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om vragen te stellen!

Dit schooljaar is deze activiteit te boeken bij de voorstellingen van Dwaalhuis en Odiezee

Voor meer informatie mail naar: info@hollandopera.nl