Primair Onderwijs

VOORSTELLINGEN

Kleuteropera EENDJE BUITENBEENTJE
Nieuw in het theateraanbod van Holland Opera; de kleuteropera Eendje buitenbeentje - speciaal voor de allerjongsten van de basisschool! Over een eendje dat anders is, niet zingt zoals haar zusjes maar danst. Gebaseerd op het sprookje Het lelijke eendje.

Doelgroep: Groep 1 t/m 4
Speeldata: oktober en november 2019

ZWANENMEER

Voor het bezoek aan de voorstelling Zwanenmeer is het aan te raden om vooraf de introductieles en naderhand de verwerkingsles uit te voeren in de klas.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8
Speeldata: februari, maart en april 2020

Participatieworkshop op tournee

 

ACTIVITEITEN

Sprookjesopera in de kleuterklas
Nieuw in het aanbod van Holland Opera; de sprookjesopera in de kleuterklas - speciaal voor de allerkleinsten van de basisschool als opstap naar een voorstelling in het theater. Een muzikant en een zangeres komen naar de kleuterklas waar ze een performance geven met aansluitend een interactieve workshop. Gebaseerd op het sprookje van Hans en Grietje.

Doelgroep: kleuters
Duur: 45min  l  interactieveworkshop incl. performance in de klas door een zangeres en een muzikant

Data: diverse data door het schooljaar heen

 

Opera Express
Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera! Leerlingen maken kennis met opera van vroeger en nu. Ze maken levende schilderijen van een scène uit don Giovanni, een sfeermasker zoals in Blauwbaard en muziek bij een fragment uit de opera Roodhapje.

Het project wordt afgesloten met een theaterworkshop waarbij leerlingen een eigentijdse operafinale maken en presenteren.

Doelgroep: Groep 7 & 8  l  € 150,- per klas
Duur: 3 lessen door de leerkracht, 1 workshop in de klas door 2 kunstvakdocenten

Data: diverse data door het schooljaar heen

 

Kijkje bij de repetitie
bezoek met je klas een repetitie van Zwanenmeer in theater de Veerensmederij. zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op het podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om een paar vragen te stellen!

Doelgroep: Groep 5 t/m 8  l  € 75,- per klas
Duur: 1 uur in het theater

Data: januari 2020

 

Project VAN BOEK TOT PODIUM
Tijdens dit multidisciplinaire project werkt de klas toe naar eigen versie van de voorstelling Zwanenmeer. Talenten ontplooien zich tijdens de diverse workshops muziek, dans, zang en theater! Uiteindeljk presenteert de klas hun resultaat in het theater en bezoeken ze de voorstelling Zwanenmeer.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8 
Duur: 4 workshops in de klas, presentatie & voorstelling in het theater

Data: maart 2020 met voorstelling Zwanenmeer op 30, 31 maart of 1 april 2020

 

Workshops Tafelmuziek
Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Ja dat kan! Holland Opera neemt de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

Doelgroep: Geschikt vanaf groep 4  l  € 75,- per workshop

 


Lesmateriaal

Intro van Tafelmuziek