Primair Onderwijs

VOORSTELLINGEN

Kleuteropera Eendje Buitenbeentje
Nieuw in het theateraanbod van Holland Opera; de kleuteropera Eendje buitenbeentje - speciaal voor de allerjongsten van de basisschool! Over een eendje dat anders is, niet zingt zoals haar zusjes maar danst. Gebaseerd op het sprookje Het lelijke eendje.

Doelgroep: Groep 1 t/m 4
Speeldata: 8, 15, 22 en 29 maart 2019

Jeugdopera Meermeisje
Bezoek het prachtige sprookje van De Kleine Zeemeermin in een modern jasje. Het Meermeisje heeft een vurige wens om te dansen op het land en wordt verliefd op een surfdude. Zij ruilt dan ook haar stem in voor een paar dansende benen. Dompel je onder in deze (onderwater)wereld vol glitters en laat je meevoeren door de betoverende muziek, live uitgevoerd door het Ragazze Quartet!

Educatie Meermeisje
Hieronder kunt u de introductieles (5 november online), de verwerkingsles (5 november online) en het werkblad downloaden. Beide lessen nemen ongeveer een uur in beslag en kunt u afspelen op het digibord.
De introductieles bestaat uit een film over de voorstelling met kijkersvragen. Daarna volgen enkele opdrachten. Als u dikke elastieken heeft dan kunt u deze klaarleggen (1 elastiek per leerling).
De verwerkingsles bestaat ook uit een (korte) film met kijkersvragen over de voorstelling. Er volgt een korte doe-opdracht. U kunt de leerlingen ook nog een recensie laten schrijven. Hiervoor kunt u het werkblad ‘recensie schrijven’uitprinten (1 werkblad per leerling).

Hieronder volgen nog enkele aanwijzingen voor het gebruik van het educatiemateriaal:

  • Gebruik a.u.b. een nieuwere versie van PowerPoint, zoals 2013 of 2016;
  • Zet de les op tijd klaar, het downloaden van de les kan namelijk wel 10 minuten duren omdat het een groot bestand is;
  • Zodra de PowerPointPresentatie klaar staat kunt u hem in ‘slide show modus’ zetten. U hoeft de slides tijdens de les alleen maar door te klikken of op play te drukken, het wijst zich vanzelf!

Veel plezier met de lessen en de voorstelling Meermeisje!

NB de rollen van Zeemeermin Eline en Edvard Prins worden tijdens de tournee 2019 door andere spelers vervuld.

Mocht u vragen/opmerkingen hebben of problemen ondervinden bij het downloaden, neem dan gerust contact op met Joke Veenstra.

ACTIVITEITEN

Project de Opera Xpress
Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera!
Leerlingen maken kennis met opera van vroeger en nu. Ze maken levende schilderijen van een scène uit Don Giovanni, een sfeermasker zoals in Blauwbaard en muziek bij een fragment uit de opera Roodhapje. Het project wordt afgesloten met een theaterworkshop waarbij leerlingen een eigentijdse operafinale maken en presenteren.

Doelgroep: Groep 7 & 8 | € 150,- per klas
Duur: 3 lessen door de leerkracht, 1 workshop in de klas door 2 kunstvakdocenten
Data: diverse data door het schooljaar heen

Kijkje bij de repetitie
Bezoek met je klas een repetitie van Zwanenmeer in theater de Veerensmederij.
Zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op een podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om een paar vragen te stellen!

Doelgroep: Groep 5 t/m 8 | € 75,- per klas
Duur: 1 uur in het theater
Data: diverse data in november en december 2018

Project van Boek tot Podium
Tijdens dit multidisciplinaire project werkt de klas toe naar een eigen versie van de voorstelling Meermeisje. Talenten ontplooien zich tijdens de diverse workshops muziek, dans, zang en theater! Uiteindelijk presenteert de klas hun resultaat in het theater en bezoeken zij de voorstelling Meermeisje.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8 | € 550,- per klas inclusief voorstellingsbezoek Meermeisje in FLINT
Duur: 4 workshops in de klas, presentatie & voorstelling in het theater
Periode: Januari 2019 met voorstelling Meermeisje op 31 januari of 1 februari 2019

LESMATERIAAL BIJ VAN BOEK TOT PODIUM MEERMEISJE:

Workshops Tafelmuziek
Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren?
Holland Opera neemt de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

Doelgroep: Geschikt vanaf groep 4 | € 75,- per workshop