Primair Onderwijs

Met jullie school naar het theater? Of liever een kennismaking met opera in de klas? 

Holland Opera komt ook in schooljaar 2021-2022 weer met een divers aanbod van voorstellingen en activiteiten! Voor meer informatie en boekingen, neem contact op met Joke Veenstra: jokeveenstra@hollandopera.nl | 033 2020920.

Naast alle schoolvoorstellingen zijn er ook verschillende projecten en activiteiten te boeken onder educatief aanbod. Samen met de school stellen we de gewenste programma's samen. Dat kan gaan om een schoolbreed programma vol met acitiviteiten en voorstellingen, of juist een kleinschalig programma met een kijkje achter de schermen. Neem gerust contact op, Holland Opera denkt graag met je mee!


SCHOOLVOORSTELLINGEN

Mag ik meedoen? (groep 1 & 2) speelperiode: hele schooljaar

De Vos, de Raaf en het Meisje (groep 3 & 4) speelperiode: i.o.

Dwaalhuis (groep 5 t/m 8) speelperiode: najaar 2021

Zwanenmeer (groep 5 t/m 8) speelperiode: voorjaar 2022

EDUCATIEF AANBOD

Tafelmuziek

Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Ja dat kan! Puppet Oscar en Anne nemen de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

Opera Online

Wil je meer met je kind(eren) dan alleen de film van Roodhapje, Uitvinders of Zwanenmeer kijken? Maak er nu een complete activiteit van met educatieve filmpjes en opdrachten. Je vindt ze hier!

Opera in de klas

Kleuters maken kennis met opera tijdens de interactieve workshop van Hans & Grietje

De Opera Xpress

Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera! Je klas maakt kennis met opera van vroeger en nu. Ze gaan ook vooral zélf aan de slag met alle disciplines die bij opera horen; zang, theater, muziek en vormgeving. 

Van boek tot podium

Tijdens dit multidisciplinaire project werkt de klas toe naar een eigentijdse opera en schitteren ze op het podium van Holland Opera

Eendje Buitenbeentje

Speciaal voor de allerjongsten van de basisschool! Over een eendje dat anders is, niet zingt zoals haar zusjes maar danst. Gebaseerd op het sprookje Het lelijke eendje.