Primair Onderwijs

Met jullie school naar het theater? Of liever een kennismaking met opera in de klas? 

Holland Opera komt ook in schooljaar 2022-2023 weer met een divers aanbod van voorstellingen en activiteiten! Voor meer informatie en boekingen, neem contact op met José Bosschers: jose@hollandopera.nl | 033 2020920.

Naast alle schoolvoorstellingen zijn er ook verschillende projecten en activiteiten te boeken onder educatief aanbod. Samen met de school stellen we de gewenste programma's samen. Dat kan gaan om een schoolbreed programma vol met acitiviteiten en voorstellingen, of juist een kleinschalig programma met een kijkje achter de schermen. Neem gerust contact op, Holland Opera denkt graag met je mee!


SCHOOLVOORSTELLINGEN

De Vos, de Raaf en het Meisje

★★★ de Volkskrant: 

'De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon. Actrice Daantje Idelenburg creeert samen met slagwerker Chris Saris met weinig middelen een complete sprookjeswereld' 

Dwaalhuis > speelperiode: najaar 2022

★★★★ Theaterblad Scènes: 'Je komt soms ogen tekort in deze technisch verfijnde productie' 

Met het verglijden van tijd vervagen onze herinneringen, maar muziek neemt in ons menselijk geheugen een bijzondere plaats in. Dat is het vertrekpunt van Dwaalhuis van Holland Opera.

EDUCATIEF AANBOD

Tafelmuziek

Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Ja dat kan! Puppet Oscar en Anne nemen de klas mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd!

Opera Online

In tijden van corona is er de mogelijkheid ontstaan om ook online voorstellingen te bekijken. Via onze website kun je nu de films bekijken van Roodhapje en 4 Musketiers! Wil je meer? Maak er een complete activiteit van met educatieve filmpjes en opdrachten. Je vindt ze hier! 

Aanbod op maat

Heb je een specifieke wens? Of ben je bezig met een bepaald thema en zie je daarbij kansen om samen te werken? Holland Opera organiseert regelmatig programma’s op maat, klein en groot. 

De Opera Xpress

Ga mee op reis met de Opera Xpress en ontdek de wereld van opera! Je klas maakt kennis met opera van vroeger en nu. Ze gaan ook vooral zélf aan de slag met alle disciplines die bij opera horen; zang, theater, muziek en vormgeving. 

Maak je eigen opera

Tijdens dit multidisciplinaire project werkt de klas toe naar een eigentijdse opera en schitteren ze op het podium van Holland Opera. Dit project heette voorheen: van poek tot podium.

Kijkje bij de repetitie

Bezoek met je klas een repetitie in Theater Veerensmederij. Zie de zangers en musici in actie en ervaar zelf hoe het is om op een podium te staan. Uiteraard is er ook tijd om een paar vragen te stellen!

Dit schooljaar is deze activiteit te boeken bij de voorstellingen van Mijs met de Zwavelstokjes en Zwanenmeer. 

Voor meer informatie mail naar: jose@hollandopera.nl