Tafelmuziek

Tafelmuziek is een vakoverstijgende digitale lesmethode waarbij de rekentafels 1 tot en met 10 worden aangeleerd door ze te zingen. De groepsleerkracht werkt hierdoor tegelijkertijd aan rekenen en aan muziek!

De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf groep 4 van het basisonderwijs. Tafelmuziek kan de reguliere methode om rekentafels aan te leren vervangen, maar kan ook ingezet worden ter ondersteuning van/of aanvulling op gebruikte methodes.

Holland Opera biedt verschillende programma’s aan en in overleg kunnen ook programma’s op maat gemaakt worden:

Programma A Dit programma biedt een jaarabonnement op de digitale lesomgeving van Tafelmuziek en 3 workshops van 45 minuten in de klas:

  • Tijdens de workshops is er veel aandacht voor de warming-up, ritme en melodie;
  • Tijdens elke workshop worden er minimaal 2 rekentafels behandeld. De school kan van tevoren aangeven of zij een voorkeur hebben voor bepaalde rekentafels.

Programma B Dit programma biedt 2 uur teamtraining aan zodat leerkrachten handvatten krijgen voor het geven van tafelmuziek en (beter) zangonderwijs. Daarnaast biedt het programma een jaarabonnement op de digitale lesomgeving en 6 workshops van 45 minuten in de klas:

  • Tijdens de workshops is er aandacht voor de warming-up en zangtechniek;
  • Elke workshop staat er 1 rekentafel centraal, waarbij er wordt gewerkt aan de zang (ritme en melodie);
  • Er is daarnaast ruimte voor verdiepend muziekonderwijs. Denk bijvoorbeeld aan het laten zien en spelen op een echte saz (tafel van 8), een hiphop-battle waarbij leerlingen elkaar al rappend uitdagen met tafelsommen (tafel van 4) en het zingen van een klassieke, romantische ‘aria’ (tafel van 6).

Programma C Deze bestaat uit een jaarabonnement op de digitale lesmethode Tafelmuziek. Daarnaast kan een school waar nodig workshops op maat of teamtrainingen bijboeken.

Interesse in een abonnement op de digitale lesmethode van Tafelmuziek? Neem dan contact op met de afdeling educatie over de mogelijkheden: info@hollandopera.nl

Heb je al een abonnement? Dan kun je hieronder inloggen:

Lesmateriaal

Instructiefilmpje tafel van 8
SING A LONG TAFEL VAN 8