TAFELMUZIEK

Tafelmuziek is een vakoverstijgende digitale lesmethode waarbij de rekentafels 1 tot en met 10 worden aangeleerd door ze te zingen. Zo wordt er tegelijkertijd aan rekenen én aan muziek gewerkt!

De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf groep 4 van het basisonderwijs. Tafelmuziek kan de reguliere methode om rekentafels aan te leren vervangen, maar kan ook ingezet worden ter ondersteuning van, of aanvulling op, een andere methode.

Tafelmuziek komt standaard met een jaarabonnement op de digitale lesmethode én drie workshops in de klas van een zangdocent. In elke workshop staat er één rekentafel centraal en wordt er gewerkt aan zangtechniek, ritme en melodie. En dat allemaal terwijl de leerlingen noot voor noot de rekentafels uit hun hoofd leren.

  • Doelgroep: Vanaf groep 4
  • Duur: 3 workshops van 45 minuten
  • Periode: Op aanvraag

Bij te boeken:
Een training voor leerkrachten over zangonderwijs waarin handvatten aangeboden worden voor het behandelen van het Tafelmuzieklesmateriaal alsook algemene tips voor meer muziek in de klas. Neem contact op voor meer informatie over deze training: educatie@hollandopera.nl

Heb je al een Tafelmuziekabonnement? Dan kun je hieronder inloggen:

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.