King Arthur

King Arthur gaat over de koningen Arthur en Oswald die strijden om de Graal. In de beroemde stotteraria smelt de kille Oswald voor de mooie Emmelijn, de hoedster van de Graal. Wanneer zij hem duidelijk maakt dat haar hart al aan Koning Arthur toebehoort, besluit Oswald haar te ontvoeren. De liefdesstrijd van de twee koningen ontaardt in een bloedstollend duel.Romantische scènes worden afgewisseld met vurige gevechten en er is een belangrijke rol weggelegd voor dans in de XX versie van King Arthur.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
vr 26 jun 2009 21:15 Fort Rhijnauwen - Bunnik

Trailer

Foto's

Recensies

Volkskrant | ★★★★

kordate botsing tussen herdersdames en hiphoppers

"Je waant je bijna in Engeland. Met zijn groene weiden en overwoekerde muren vormt Fort Rijnauwen in hartje Utrecht de perfecte buitenlocatie voor de semi-opera King Arthur van Henry Purcell. Prachtig zijn de beelden waarin Arthur op zijn paard de heuvels intrekt en zijn tegenstrever Oswald in zwartgeblakerde auto’s komt aangescheurd. Xynix Opera toont geen grootste veldslagen maar een kordate botsing tussen elegant dansende herdersdames en stoer hiphoppende streetdancers. Hart van deze voorstelling zijn de mooi gezongen rollen. De composities van Henry Purcell krijgen in de fijnzinnige vertolking van het Carthago Consort de diepte die deze King Arthur tot een ware klassieker maakt."

Lees hier de gehele recensie.

NRC | ★★★★

Grimbald zingt Koning Oswald toe. Die zit teneergeslagen op een boomstam, boven op het fort. Om hen heen liggen glooiende grasvelden met witte bloemen. Oswald hervindt zijn kracht en heft zijn handen. Onder luid gekraak komt de boom waar hij net nog op zat omhoog. Het is een sterk staaltje theatertechniek.

Lees hier de gehele recensie.

AD  ★★★★

King Arthur wonderschone ervaring
Met King Arthur laat Xynix Opera zien dat opera op locatie een wonderschone en indrukwekkende ervaring kan zijn.

Lees hier de gehele recensie.

Team

 

Creatie  
Muziek Henry Purcell
Muzikale leiding Niek Idelenburg
Regie Joke Hoolboom
Decor Douwe Hibma
Kostuums Dorine van IJsseldijk
Geluidsontwerp Paul Jeukendrup
Lichtontwerp Maarten Warmerdam
Choreografie hip-hop Sheyda Darab
Choreografie modern Pascale de la Fuente
   
Cast  
Arthur Mark Omvlee
Oswald Wiebe Pier Cnossen
Emmelijn Eloise Routledge
Cupid Iris de Koomen
Grimbald Sinan Vural
Philidel Griet de Geyter
Guillamar Annette Stallinga
Lamar Daan Verlaan
   
Musici  
Carthago Consort