Suikertantes

THEATERMAKER & AD ★★★★

Er waren eens 3 tantes, suikerzoet en supervals. Deze tantes hebben 1 grote wens: nooit meer last van kinderen hebben. Hiervoor moeten ze een toverlied zingen met 3 perfecte stemmen. Niet die van henzelf, maar… van kinderen.

De tantes bouwen het coolste spookhuis ever, waar kinderen vanzelf op af komen. Ze maken ook SuperSuikerSpinnen die superlekker zijn, maar supergevaarlijk. De tantes hebben met alles rekening gehouden, behalve met Sam. Sam is een dapper meisje. Zal het haar lukken om de valse plannen van de tantes tegen te houden?

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 20 dec 2014 16:00 Veerensmederij - Première uitverkocht

Trailer

Foto's

Recensies

THEATERKRANT ★
"Holland Opera maakt precies twintig jaar opera vanuit Amersfoort, vrijwel altijd in een ongebruikelijke vorm, maar het blijft altijd opera. Zo ook nu. Chiel Meijering voorziet elke scène perfect van passende muziek. Het decor is eenvoudig en is gebaseerd op potloodtekeningen, adembenemend bewerkt door Jurjan Alkema en Andrea Dröes. Waar videoprojecties vaak weinig toevoegen, maken ze Suikertantes tot een succes. Daarbij beschikt Holland Opera over uitstekende solisten voor de drie tantes (Florian Just, Arnout Lems en Niek Idelenburg) en sopraan Donij van Doorn brengt naast Sam ook overtuigend de varkensknuffel Rudolf tot leven." - lees de hele recensie

AD
Suikertantes: spannend en humoristisch
Met spectaculaire videotechniek komen de tantes uit hun glazen potjes weer tot leven. Klassieke zang, het kinderkoor van Scholen in de Kunst, het mengt moeiteloos met stevige popmuziek.
‘Nog leuker dan ik had verwacht’ (Aniek, 8 jaar)
‘Goed gezongen en een leuk verhaal’ (Iris, 10 jaar)

Eempodium.nl
"De voorstelling is voorbij voordat je het weet, dankzij een combinatie van enerverende muziek en een sober, maar uiterst functioneel en indrukwekkend decor. Daarop worden knap samengestelde videobeelden geprojecteerd, van boze tantes opgesloten in glazen potjes en jeugdjournaal-achtige nieuwsberichten tot een eng spookhuis. De prachtige, sfeervolle en vaak spannende muziek werd gecomponeerd door Chiel Meijering. Een geweldige manier om het jeugdige publiek kennis te laten maken met modern-klassieke muziek! Mensen met én ook zonder kinderen: ga kijken naar deze bijzondere show!" - lees de hele recensie

SCENES
"Al twintig jaar is Holland Opera gespecialiseerd in opera voor kinderen. Dat doen ze eigenzinnig en creatief. Suikertantes is een grappig verhaal over drie tantes die de pest hebben aan kinderen. De originele popachtige muziek van Chiel Meijering zit goed in elkaar, wordt soms house en dan weer hardrock, maar sluit altijd goed aan bij de elkaar snel opvolgende scenes. Het biedt Florian Just, Arnout Lems en Niek Idelenburg, de drie tantes, alle mogelijkheden om vocaal lekker uit te pakken. Op het fraaie decor worden videobeelden geprojecteerd, van boze tantes opgesloten in glazen potjes tot een eng spookhuis. Een heerlijke voorstelling waar het plezier van afspat!"

VOLKSKRANT
"Drie valse tantes bouwen een spookhuis met gevaarlijke suikerspinnen en zingen een toverlied dat kinderen aanzuigt. Niek Idelenburg over Tante Flos: 'Het libretto is geestig, spannend en een beetje vreemd. Daar passen mannelijke tantes bij. Mensen vinden het leuk als mannen zich met hun hoekige motoriek en bonkige lichamen overgeven aan vrouwenpersonages. Dat werkt vervreemdend. En de klungeligheid maakt het grappig: panty's aantrekken en lippen stiften. Bij mij is Tante Flos gebaseerd op eigen tantes, die altijd vroegen of ik piano wilde spelen, maar als ik dat deed, luisterden ze niet."

Team

Creatives
Muziek: Chiel Meijering – Libretto: Jurrian van Dongen – Regie: Joke Hoolboom – Lichtontwerp: Maarten Warmerdam – Geluidsontwerp: Tom Gelissen – Kostuums: Sophie Ketting & Ineke Duivenvoorde – Video / Decor: Andrea Dröes & Jurjen Alkema (Blauw Uur)

Cast
Sam: Donij van Doorn – Tante Ecoline: Arnout Lems – Tante Heralda: Florian Just – Tante Flos: Niek Idelenburg

Ensemble: Carthago Consort – Kinderkoor: Scholen inde Kunst productieklas