Dwaalhuis

'Met het verglijden van tijd vervagen onze herinneringen, maar muziek neemt in ons menselijk geheugen een bijzondere plaats in. Dat is het vertrekpunt van Dwaalhuis van Holland Opera. Je komt soms ogen tekort in deze technisch verfijnde productie.'
Theaterblad Scènes:
 
In Dwaalhuis speelt een man piano, een vrouw herkent de melodie, pakt haar trompet en speelt mee. Langzaam komen we achter hun verleden en hun toekomst.
 
Een voorstelling over de kracht van muziek. Want muziek vergeet je nooit.

Prijzen:
Volwassenen €19,00 | Jongeren en Studenten €15,00

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
vr 21 okt 2022 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
za 22 okt 2022 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
za 29 okt 2022 19:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
zo 30 okt 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
za 05 nov 2022 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
za 12 nov 2022 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
zo 13 nov 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

Recensies

Theaterkrant over Dwaalhuis:

'In de aangrijpende opera Dwaalhuis maakt Holland Opera dementie en de wanhoop van een partner pijnlijk invoelbaar, zonder ook maar een moment in goedkoop effectbejag te vervallen.

Mooi is hoe de rondvliegende bont gekleurde kolibrie gaandeweg de opera plaatsmaakt voor zwarte kraaien. Alleen door samen muziek te maken, lijkt weer even alles vertrouwd en veilig. 

De muziek van Idelenburg spiegelt bij dit alles de emoties: woeste en repeterende soloklanken worden gecontrasteerd met meer lyrische passages als de man (piano) en vrouw (trompet) samen spelen, ondersteund door de bandopname van strijkkwintet FUSE' 

 
Theaterblad Scènes:

'Met het verglijden van tijd vervagen onze herinneringen, maar muziek neemt in ons menselijk geheugen een bijzondere plaats in. Dat is het vertrekpunt van Dwaalhuis van Holland Opera.

We zien een ontmoeting tussen man en vrouw die blij en gelukkig hun intrek nemen in een huis. Dwaalhuis is een voorstelling met vooral associaties en heeft geen dwingende verhaallijn.

Joke Hoolboom regisseerde behendig de vele bewegingen van de spelers, maar ook die in het door de animaties van Mehdi Assem steeds veranderende decor van Douwe Hibma met mooie schaduwen op de grote draaideuren. Je komt soms ogen tekort in deze technisch verfijnde productie. Lees hier de hele recensie

reviews

De WijkJury maakt theaterbezoek toegankelijk voor alle lagen van de stad Amersfoort. De juryleden komen uit verschillende Amersfoortse wijken en hebben verschillende achtergronden en leeftijden. Eén ding hebben ze sowieso gemeen: ze zijn allemaal nieuwsgierig naar theater, maar wisten de weg naar de zalen nog niet te vinden. Tot nu.

Naar het voorbeeld van de landelijke WijkJury van Adelheid Roosen / Female Economy, brengt de WijkJury nieuw publiek naar het theater. Ze verdiepen zich in elkaars verhalen en herkennen zich in de scènes op het toneel. Om extra verdieping te bieden, worden de voorstellingen gecombineerd met nagesprekken of kijkjes achter de schermen. Ze gaan in gesprek met de makers en elkaar, om hun perspectieven te delen en die van anderen te begrijpen. Aan het eind van het seizoen kiezen zij hun favoriet: de Keuze van de WijkJury. 

De Wijkjury selecteerde onze productie Dwaalhuis tot hun favoriete top drie.

Over Dwaalhuis zei de Wijkjury o.a.: "Dwaalhuis is een indringende, maar tegelijkertijd luchtige voorstelling die veel aan de verbeelding overlaat. Een voorbode voor de langzame achteruitgang van mensen met Alzheimer. Vrolijke momenten zien we in het 'schilderij,' angstmomenten komen geraffineerd terug met de raaf (animatie) in de opera"

Team

CREATIE
Muziek: Niek Idelenburg | Libretto: Daantje Idelenburg | Concept & Regie: Joke Hoolboom | Decor: Douwe Hibma | Animatie: Mehdi Assem |Lichtontwerp: Yuri Schreuders | Geluidsontwerp: Tom Gelissen |  Kostuumontwerp: Martijn J. Kramp |Regieassistent: Rianne Meboer | Video: Ruben Pest & Ard van der Veldt 

UITVOERING
Sopraan & trompet: Björk Nilsdottir | Tenor & piano: Niek Idelenburg | Ensemble: FUSE strijkkwintet (soundtrack)

locatie

Theater de Veerensmederij Amersfoort