Dwaalhuis

Een voorstelling over de kracht van muziek. Want muziek vergeet je nooit.

Dwaalhuis is een voorstelling over vergeten, maar ook over je mooiste herinneringen.
Als je ouder wordt vergeet je soms dingen, maar juist de oudste herinneringen blijven.
Soms is het heel verdrietig als iemand dingen niet meer weet, maar vergeten kan soms ook grappig zijn en het is fijn om mooie herinneringen met elkaar te delen.

In Dwaalhuis speelt een man piano, een vrouw herkent de melodie, pakt haar trompet en speelt mee. Langzaam komen we achter hun verleden en hun toekomst.

Voor deze voorstelling werken wij met de Corona QR code. De Veerensmederij is zeer ruim en we kunnen dan ook voldoende afstand garanderen zodat je je veilig voelt om weer naar ons theater te komen. 

Randprogrammering

Nagesprek
Na elke voorstelling is er gelegenheid om na te praten over de voorstelling. Dit doen we in samenwerking met  medewerkers van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC. We beantwoorden graag jullie vragen over onze voorstelling, dementie, muziek, hersenen etc. 

Presentatie Zingen in de Zorg
Op 10 oktober 2021 geeft Inge Brouwer vooraf aan de voorstelling een presentatie. Wat is het effect van muziek en samen zingen op mensen met dementie? Deze presentatie is gratis toegankelijk voor alle theaterbezoekers. 
 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 09 okt 2021 20:00 Veerensmederij - try out 033-2020929 Online bestellen
zo 10 okt 2021 15:00 Veerensmederij - try out 033-2020929 Online bestellen
za 16 okt 2021 20:00 Veerensmederij - PREMIERE 033-2020929 Online bestellen
vr 05 nov 2021 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
za 06 nov 2021 20:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen
zo 07 nov 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

reviews

Kim Bosch (adviseur educatiecentrum NEOS) zag vorige week een repetitie van de voorstelling Dwaalhuis van Holland Opera:

Kim over de voorstelling: “Wauw, wat een indrukkende voorstelling! Ik was er even stil van.. Knap hoe Holland Opera dit moeilijke thema toegankelijk maakt voor jeugd met een unieke muziekstijl, overtuigende spelers en prachtig decor!” 

Dwaalhuis programmeren we in het najaar voor basisschool leerlingen in Amersfoort en Leusden. Aansluitend willen we in oktober breed aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp. Hoe beleeft een kind of jongere dementie in zijn of haar naaste omgeving? Kennis over de impact van kunst op de kwaliteit van leven van mensen met dementie delen we graag met het onderwijs- en zorgveld. Hiervoor smeden we nu al mooie plannen samen met Holland Opera.
 

Team

CREATIE
Muziek: Niek Idelenburg | Libretto: Daantje Idelenburg | Concept & Regie: Joke Hoolboom | Decor: Douwe Hibma | Animatie: Mehdi Assem |Lichtontwerp: Yuri Schreuders | Geluidsontwerp: Tom Gelissen |  Kostuumontwerp: Martijn J. Kramp |Regieassistent: Rianne Meboer | Video: Ruben Pest & Ard van der Veldt 

UITVOERING
Sopraan & trompet: Björk Nilsdottir | Tenor & piano: Niek Idelenburg | Ensemble: FUSE strijkkwintet (soundtrack)

TECHNIEK
Lichttechniek: William Kenter/Mart Hielema | Geluidstechniek & video: Maurits Thiel
 

locatie

Theater de Veerensmederij Amersfoort